Καλλιτέχνες

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Η γοητεία του ευλογημένου τόπου, τα μάτια των παιδιών και των θεατών, οι μυρωδιές που εξακοντιζονται από τη φύση και το όμορφο δειλινό αποτελούν το ομορφότερο σκηνικό για να μοιραστείς την τέχνη σου με τους ανθρώπους στην Κύθνο.
Θέλω να ξαναέρθω τώρα…

Δρ. Νίκος Ξανθούλης

Ήμασταν το σχήμα που είχε την τιμή και την τύχη να κλείσει το πρώτο, από μια σειρά πολλών ελπίζουμε, φεστιβάλ Κύθνου, με δύο συναυλίες – αφιερώματα στην Κινηματογραφική μουσική και στο Μίκη Θεοδωράκη. Το δεύτερο μάλιστα, συνέπεσε με το θάνατο του μεγάλου μας συνθέτη, γεγονός που το κατέστησε την πρώτη συναυλία που έγινε προς τιμήν του. Ο, τι και να πούμε είναι λίγο για τη φιλοξενία των υπευθύνων του φεστιβάλ. Η Μαρία Ευστρατιάδη και η Νότα Ανταλοπουλου δημιούργησαν ένα πλαίσιο φιλοξενίας πρότυπο και πολύ ανώτερο άλλων, καταξιωμένων φεστιβάλ. Το κοινό ήταν πολύ ζεστό, με ουσιαστικό ενδιαφέρον, γεγονός που μας βοήθησε να κάνουμε την καλύτερη μας ερμηνεία. Την Κύθνο τη λατρέψαμε όλοι, δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μας ότι θα ξαναγυρίσουμε για διακοπές. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός, ένα φεστιβάλ που αρχίζει με τόσο καλές προοπτικές.

Βαγγέλης Ζωγράφος για το “Επταηχον”

Με μεγάλη χαρά έλαβα μέρος στην εναρκτήρια χρονιά του Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας άριες, ντουέτι από γνωστές όπερες, οπερέτες καθώς κ μιούζικαλς με τον τενόρο Γιάννη Καλύβα κ την πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη. Χαίρομαι ιδιαιτερα που η φημη του Φεστιβαλ εξαπλώνεται, κ ειμαι βέβαιη πως οι υψηλοί στόχοι που εχουν τεθεί απο τις καλλιτεχνικες διευθύντριες, Μαρία Ευστρατιάδη κ Νότα Ανταλοπούλου, σύντομα θα το αναδείξουν σε θεσμό.

Μίνα Πολυχρόνου, Σοπράνο

Συγχαρητήρια για όλο αυτό που προσφέρατε!
Πρωτόγνωρο και ιδιαίτερο για το νησί. Αφήνει το σημάδι του.

Γιώργος Φιλιππαίος, Κύθνος