Καλλιτέχνες

Γρηγόρης Ασωνίτης

Ο Γρηγόρης Ασωνίτης είναι Κορυφαίος μουσικός στα Κόρνα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2001.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα, όπου και έλαβε τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα. Το 1986 ήρθε στην Αθήνα και εγγράφηκε στο Ωδείο Αθηνών, καταρχάς στην τάξη του πιάνου και στη συνέχεια του κόρνου, με καθηγητή το Νικόλαο Κορατζίνο.

Το 1990 συνέχισε τα μαθήματα κόρνου (τάξη Ευάγγελου Σκούρα) στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα του το 1998, με Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο.
Στη συνέχεια έγινε δεκτός στη ΜουσικήΑκαδημία Staatliche Hochschule für MusikTrossingen της Γερμανίας, στην τάξη του καθηγητή  Francis Orval.
Στη Γερμανία,  παράλληλα με τις σπουδές του , είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλές Συμφωνικές Ορχήστρες.

Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε χώρες του εξωτερικού (Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία κ.ά) και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε διοργανώσεις σεμιναρίων κόρνου.
Εχει πλούσια δράση σε συναυλίες μουσικής δωματίου με τα σύνολα, Ν. Μάντζαρος, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών της ΚΟΑ, το σύνολο χάλκινων Metallon.
Με τα σύνολα της ΚΟΑ και συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές της δράσεις (Δικαίωμα στη μουσική, Επιμένοντας Αιγαίο, Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τα εργαστήρια από τα χάλκινα πνευστά της ΚΟΑ) έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς φορείς της χώρας διδάσκοντας και κάνοντας συναυλίες σε μαθητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Κ.Ο.Α. και την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και έχει ηχογραφήσει διάφορα έργα για το Γ’ πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.
Έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Διδάσκει κόρνο στο Εθνικό Ωδείο.