Καλλιτέχνες

Χριστίνα Ασημακοπούλου

Η υψίφωνος Χριστίνα Ασημακοπούλου συνεργάζεται με τη ΕΛΣ ως σολίστ από το 2012 όπου έχει πρωταγωνιστήσεις σε παραστάσεις όπερας και μουσικού θεάτρου. Έχει συμπράξει με την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Επίσης συμπράττει σε τακτική βάση με την παγκοσμίου φήμης πιανίστα Κριστίνα Ορτίς (φωνή-πιάνο) στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί σε έργα των Φρανκ Βέντέκιντ, Τενεσσή Ουίλιαμς, Τσιμάρα Τζανάτου, Δημήτρη Δημητριάδη και Γιάννη Ρίτσου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίου δράματος (XIV Συνάντηση Αρχαίου Δράματος / Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών) μουσικού θεάτρου (Δραματική Σχολή Γκύλφορντ) και μιμικής (Διεθνής Σχολή Μιμικής, Παρίσι).
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο λυρικό τραγούδι με την υψίφωνο Μάτα Κατσούλη και αποφοίτησε από την τάξη της παίρνοντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση.

Είναι πτυχιούχος μουσικολόγος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στην ιστορική-συστηματική μουσικολογία.