Καλλιτέχνες

Αθηνά Ρούτση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και κλασικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο με τη mezzo soprano Λίνα Τέντζερη.

Δισκογραφικά συστήθηκε με την ερμηνεία της στην πορτογαλική διασκευή του τραγουδιού “Χειροκρότημα” της Δήμητρας Γαλάνη και Λίνας Νικολακοπούλου με τίτλο “Esse Olhar” σε διασκευή Ηλία Κατελάνου και πορτογαλικούς στίχους της Μιράντας Βερούλη. Δισκογραφικές και συναυλιακές συνεργασίες (Sadahzinia, Active Member, Μ. Χατζηγιάννης, The Downtown Beat, Apurimac, αφιερώματα σε έλληνες συνθέτες και θέατρο, Κ.Μπαλταζάνης, Alex Foster, Claudia Matola, Tony Cedras κ.ά)

Με το μουσικό σχήμα “Οδοιπόροι” έχει ερμηνεύσει τραγούδια από τα σημαντικότερα έργα του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.

Με τον μπασίστα Γιώργο Παλαμιώτη έχουν δημιουργήσει το duet project “All is full of love”, βασισμένο στη μουσική της Bjork με συμμετοχές σε φεστιβάλ και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει ολοκληρώσει ένα project 11 τραγουδιών με αγγλικό και ελληνικό στίχο με τίτλο “The existence”.

Το τραγούδι της The echoes of a distance συνοδεύει τη χορογραφία της Ζωής Ευσταθίου στο project We find each other in the plenum.

Συμμετέχει στο album του πιανίστα και συνθέτη Δημήτρη Καλαντζή με τίτλο “Χθες το βράδυ”, ερμηνεύοντας jazz mainstream διασκευές σε παλιά ελληνικά τραγούδια.

Ερμηνεύει και επιμελείται στο “Τρένο στο Ρουφ” την πολύγλωσση μουσική παράσταση “Paris-Istanbul” με τραγούδια από τις στάσεις προορισμούς του θρυλικού τρένου Orient-Express.

Ερμηνεύει και επιμελείται τα τραγούδια της πολύγλωσσης μουσικής παράστασης Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου θάλασσα, έναν μουσικό περίπλου στα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου με συμμετοχές σε φεστιβάλ και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συνεργάζεται με το πολυφωνικό σχήμα Quintet α tete με ρεπερτόριο από σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια του κόσμου.

Συνεργάζεται με τη δημιουργό Λένα Πλάτωνος σε ζωντανές εμφανίσεις ερμηνεύοντας τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, αλλά και τις πρωτότυπες μελοποιήσεις της σε ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Emily Dickinson σε συναυλιακούς χώρους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Ηρώδειο.

Διδάσκει τραγούδι.